Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım. Şirketiniz için bir mobil uygulama tasarlamak istiyorsanız öncelikle Android uygulaması mı yoksa iOS uygulaması mı geliştirmek istediğinizi belirlemelisiniz. Gelecekte her iki platform için de bir uygulama yayınlamayı düşünüyorsanız bile, aynı anda iki uygulama üzerinde çalışmak oldukça maliyetli ve zaman alıcı olabilir. Android ve iOS platformları birçok mimari benzerliğe sahipken, geliştirme, tasarım, pazarlama ve yayın süreci açısından önemli farklılıklar gösteriyor. Mobil uygulama geliştirme söz konusu olduğunda her bir platformun çeşitli avantajları olduğu göz önüne alındığında, uygulamaları için ideal mobil platformu nasıl seçebiliriz?

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Bu yazıda, bir mobil uygulama geliştirirken göz önünde bulundurulması gereken hususların yanı sıra Android ve iOS platformları arasındaki temel farkları gözden geçireceğiz. Bu makalenin sonunda şirket hedefleriniz için hangi platformun ideal olduğunu seçebilmelisiniz.

Her iki platformun da avantajları ve dezavantajları vardır.
Mobil uygulamanızı geliştirmeye başlamadan önce aşağıdaki önemli hususları göz önünde bulundurun:

Uygulama Sepeti Blog Nedir? Değerli okuyucularına Dijital Pazarlama, Mobil E-Ticaret, Mobil Uygulama, Uygulama Geliştirme, ASO(App Store Optimizasyonu) ve No-Code Platform alanlarında ücretsiz bilgi içeriği sağlayan Uygulama Sepeti’ne ait blog sitesidir.
Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım Özellikler Resmi
Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım Özellikler Resmi

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Aradığınız İzleyici Kitle

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Android ve iOS, mobil işletim sistemi endüstrisinin tartışmasız hükümdarları olsa da, kullanıcı tabanları oldukça çeşitlidir. Örneğin Android akıllı telefonlar, tüketicilerin yüzde 72’sinden fazlasının işletim sistemini kullanması ve ardından yüzde 26 ile iOS kullanıcıları ile en büyük pazar payına sahip. Bu, Android akıllı telefonların gezegendeki her dört kişiden kabaca üçü tarafından kullanıldığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, Apple App Store’un 2021’de tahmini 85,1 milyar dolar ile Google Play Store’un (47,9 milyar dolar) neredeyse iki katı olan tüketici harcamalarının zirvesinde olması bekleniyor.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Sonuç olarak, küresel bir kitleye ulaşmak istiyorsanız, bir Android uygulaması geliştirerek başlamalısınız. Ancak, özellikle Batı ülkelerinde uygulamalara para harcamayı seven genç bir kitleyi hedeflemek istiyorsanız, iOS platformu en iyi şansınız.

Uygulama Sepeti Hakkımızda, Uygulama Sepeti, Kullanıcılarının ihtiyacı doğrultusunda mobil uygulama geliştirme hizmeti sağlayan mobil uygulama ajansıdır. Herhangi bir yazılım bilgisi olmadan Android ve İOS mobil uygulamalar oluşturabilir ve Google Play ve App Store’da yayınlayabilirsiniz.

2014 Yılından beri, Profesyonel ekibimizle Mobil Uygulama Geliştirme sektöründe hizmet veriyor ve tamamıyla teknolojik dönüşüme yöneldiğimiz bu günlerde kullanıcılarımızın beklentilerini karşılıyoruz. Uygulama Sepeti, hızla büyüyen, kendini sürekli geliştiren ve kullanıcı beklentilerini karşılayan mobil uygulama ajansıdır. Alanında uzman iş arkadaşlarımız ile kullanıcılarımız için yepyeni modüller geliştiriyor ve platformumuzu zenginleştiriyoruz.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım
Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Uygulamalardan para kazanma

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Daha önce belirtildiği gibi, Android daha büyük bir pazar payına sahipken, Apple tüketicileri uygulamalarına daha fazla para harcıyor. Uygulamanızın para kazanma potansiyelinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, platformlar arasında birkaç büyük varyasyonun farkında olmalısınız.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Başlangıç olarak, iOS muadillerinin aksine, Android kullanıcıları uygulamalarına para harcamak konusunda açıkça isteksizdirler ve sıklıkla ücretsiz alternatifler ararlar. Ancak, Android kullanıcılarının iOS kullanıcılarına kıyasla yardımcı uygulamalara para harcaması daha olasıdır. Ayrıca, özellikle oyunlar aracılığıyla reklamlar veya tavsiye pazarlaması yoluyla gelir elde etmeyi umuyorsanız, Google Play’in tüm oyun yüklemelerinin yaklaşık yüzde 84’ünü oluşturduğunu ve iOS’un çok geride kaldığını bilmelisiniz. Son olarak, yazılımınızdan premium modeller, abonelikler veya uygulama içi satın almalar ile para kazanmak istiyorsanız, tereddüt etmeden iOS ile gitmelisiniz. Bununla birlikte, akılda tutulması gereken bir şey, Google Play Store gelirinin artması ve indirme miktarı ile eşleştirildiğinde, önce bir Android uygulaması tasarlamak, uygulamanız için güçlü bir para kazanma stratejisi olabilir.

Uygulama Sepeti Bilgi Bankası Nedir? Uygulama Sepeti Bilgi Bankası, Uygulama Sepeti Platformu Geliştiricileri Tarafından Hazırlanan, ücretsiz destek sayfasıdır. Herhangi bir ek ücret ödemeden, Uygulama Sepeti Platformu ile ilgili tüm sorulara cevap bulabileceğiniz adrestir. Kısacası Uygulama Sepeti’nin kalbidir.Dilerseniz, Talep açarak bize Uygulama Sepeti Platformu ile ilgili soru sorabilir ve geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Geliştirme Gereksinimleri

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Genel varsayımın aksine, iOS platformu için bir uygulama üretmek, Android pazarı için bir uygulama geliştirmekten daha hızlı ve daha ucuzdur. Birçok uzman, bir Android uygulaması geliştirmenin %30-40 daha fazla zaman aldığına inanıyor. Temel kod, fazladan zamanın ana nedenidir. IOS uygulamaları Apple’ın resmi programlama dili olan Swift ile yazılırken. Android uygulamaları Java ile oluşturulmuştur ve bu da ek kod geliştirmeyi gerektirir.

Ayrıca, Android geliştiricileri, çeşitli cihazları ve işletim sistemlerini desteklemek için aynı uygulamanın birçok sürümünü oluşturmalıdır. Geliştiricilerin oluşturduğu her uygulama, yeni cihazlar, bileşenler ve yazılım parçalanmasına uyum sağlamalıdır. Öte yandan Apple geliştiricileri, yalnızca birkaç standart cihaz ve işletim sistemi için uygulamalar oluşturarak daha tek tip bir yaklaşım kullanır.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım
Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Bu sorunlar, geliştirme giderlerine yansır. Android uygulama geliştirmeyi iOS uygulama geliştirmeden daha pahalı hale getirir. Çeşitli ekran boyutlarına, cihazlara ve işletim sistemlerine uyum sağlamak için Android geliştiricilerinin daha fazla kaynağa ihtiyacı vardı. Basit uygulamalarda fark önemsiz olabilirken. Çok sayıda özelliğe sahip olduğunuzda önemli olabileceğini unutmamak önemlidir.

Mobil Uygulama Sepeti Nedir? Mobil Uygulama Sepeti, masaüstü ortamında uygulamamızı geliştirdiğimiz platform adresidir. Uygulama Sepeti Platformuna abone olunduktan sonra uygulama geliştirebileceğin adrese ulaşmak için https://mobil.uygulamasepeti.com/ sayfamızı ziyaret yapabilirsiniz.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Yayıncılık Metodolojisi

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Uygulamaları rakip uygulama mağazalarında yayınlama prosedürü. Ve Android ve iOS anlaşmazlığındaki bir diğer önemli ayrımdır. Apple App Store’un Google Play Store’dan çok daha katı olduğu. Daha kapsamlı bir inceleme prosedürüne sahip olduğu bir sır değil.

İkili (.aab) dosyasını Google Play Store’a yükleyebilirsin. Google Console’daki prosedürleri takip ederek inceleme sürecini başlatabilirsiniz. Tüm gereksinimler tamamlandıktan sonra. Ve yayıncı ayrıntıları sağladıktan sonra uygulamanızın Play Store’da yayınlanması birkaç saat sürecektir. Uygulamaları değerlendirmeye gelince. Google daha geliştirici dostudur. Daha az katıdır, bu da daha hızlı inceleme zaman dilimleri sağlar.

Uygulama Sepeti İletişim, Mobil uygulama hedeflerinizi gerçekleştirirken yardımcı olmayı çok isteriz, lütfen nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda konuşmak için formu doldurun, arayın veya e-posta gönderin ve mobil uygulama konusunda yaşadığınız sorunları bize bildirin. destek@uygulamasepeti.com

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Apple App Store ise uygulamalar için daha katı kalite standartlarına sahiptir. Bu da daha uzun bir inceleme sürecine yol açar. Milyonlarca uygulama mevcut olduğundan, uygulamanızı App Store’da yayınlama süreci, gönderilmeden önce dikkatlice düşünülmesini gerektirir. Çoğu uygulama birkaç gün içinde incelenirken. Birkaç kişi Apple’dan yanıt almadan önce aylarca “incelemede” kaldıklarından şikayet etti. Uygulamanızı çeşitli App Store’larda nasıl yayınlayacağınızla ilgili daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım
Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Android ve iOS Arasında Hangisini Seçmelisiniz?

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Gördüğümüz gibi, hedef kitle, gelir stratejisi. Geliştirme süresi. Ve maliyeti ve yayın süreci gibi faktörlerin tümü. Uygulamanız için en iyi platformu belirlemede rol oynar.
Genel olarak, uygulamanızın küresel bir kitleye ulaşmasını istiyorsanız. Uygulamada daha fazla özelleştirme seçeneğiyle ekstra özellikler göstermeniz. Google Play Store’da hızlı bir onay süreci istemeniz. Uygulamanızdan göz küresi ile ilgili reklamlarla para kazanmanız gerekiyorsa, başlamalısınız. Önce Android uygulamanızı oluşturun. Daha yüksek gelir ve harcama kapasitesine sahip bir grup müşteriyi hedefleyin. Daha az geliştirme maliyeti ve süresi olan bir çözüm oluşturmanız. Güvenli bir deneyim sunmanız ve premium abonelikler. Uygulama içi satın almalar yoluyla uygulamalarınızdan para kazanmak isteyebilirsin. Yapmanız gereken önce iOS platformunda oluşturun.

Uygulama Sepeti Abonelik Fiyatları, Daha detaylı bilgi almak için https://uygulamasepeti.com/mobil-uygulama-fiyatlari/ ziyaret edebilirsiniz. Uygulama Sepeti Bayilik Fiyatları, Daha detaylı bilgi almak için https://uygulamasepeti.com/mobil-uygulama-bayilik/ ziyaret edebilirsiniz.

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Platformlar arası geliştirme için bir uygulama oluşturucu kullanın

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın, Ya iki platform arasında seçim yapmak zorunda kalmazsanız. Aynı anda Android ve iOS uygulamaları oluşturarak paradan ve zamandan tasarruf ederseniz? Bununla birlikte, platformlar arası geliştirmeyi daha kısa sürede. Daha düşük maliyetle tamamlamak için bir uygulama oluşturucu kullanabilirsiniz. Geleneksel geliştirme yaklaşımı ve hiper üretken bir geliştirme ortamı yerine. Kodsuz bir platform kullanarak kendi uygulamanızı oluşturabilirsiniz. 

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım: Sonuç

Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım, Sonuç bölümüne gelmiş bulunuyoruz. Makalemizin sonuna geldik.

Mobil Uygulama Geliştirme çok kolay olmayan uzun bir proje yönetim sürecidir. Çalışmalarınız zaman alabilecek bir yaşam döngüsüdür. Eğer ki zamanım yok ve kodlama bilmiyorum ve çalışacak bir ekibim yok bana bir uygulama lazım veya kendim uygulama geliştirmek istiyorum, hem de kodlama bilmeden sürükle bırak yöntemi ile yapmak istiyorsan uğrayacağınız adres https://uygulamasepeti.com/

Uygulama Sepeti sektöre liderlik eden Mobil Uygulama Geliştirme platformudur. Profesyonel ekibi ve destek sayfası sayesinde Mobil Uygulama hakkında kolayca arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.

Bu yazımızda “Hangi Uygulamayı Oluşturmalısın 6 Adım” yazısını inceledik. Okuduğunuz için teşekkür ederiz. Makalelerimizin devamına blog sayfamızdan ulaşabilir ve Destek Uygulama Sepeti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Soru, öneri ve görüşlerinizi bize destek@uygulamasepeti.com iletebilirsiniz. Bizi sosyal medyadan Facebook Instagram Twitter YouTube Pinterest takip edebilirsiniz.

Uygulama Sepeti Blog Nedir?

Değerli okuyucularına Dijital Pazarlama, Mobil E-Ticaret, Mobil Uygulama, Uygulama Geliştirme, ASO(App Store Optimizasyonu) ve No-Code Platform alanlarında ücretsiz bilgi içeriği sağlayan Uygulama Sepeti’ne ait blog sitesidir.

Uygulama Sepeti Hakkımızda

Uygulama Sepeti, Kullanıcılarının ihtiyacı doğrultusunda mobil uygulama geliştirme hizmeti sağlayan mobil uygulama ajansıdır. Herhangi bir yazılım bilgisi olmadan Android ve İOS mobil uygulamalar oluşturabilir ve Google Play ve App Store’da yayınlayabilirsiniz.

2014 Yılından beri, Profesyonel ekibimizle Mobil Uygulama Geliştirme sektöründe hizmet veriyor ve tamamıyla teknolojik dönüşüme yöneldiğimiz bu günlerde kullanıcılarımızın beklentilerini karşılıyoruz. Uygulama Sepeti, hızla büyüyen, kendini sürekli geliştiren ve kullanıcı beklentilerini karşılayan mobil uygulama ajansıdır. Alanında uzman iş arkadaşlarımız ile kullanıcılarımız için yepyeni modüller geliştiriyor ve platformumuzu zenginleştiriyoruz.

Mobil Uygulama Olusturma Platformu Nedir?

Uygulama Sepeti çok kolay Mobil Uygulama Oluşturma, Mobil Uygulama Geliştirme ve Yönetme Platformudur. Bu platform ile işletmeler ve bireyler birkaç saat içerisinde hazırladığı iPhone ve Android uygulamalarını yayınlamak üzere gönderebilir.

UygulamaSepeti’nin Web arayüzü ile çözüm odaklı lokasyon/iletişim, indirim kuponları, video, audio, resimler, RSS besleme, Twitter/Facebook vs. gibi hazır modüller bulunur. Sürükle bırak yapısı ile platform kullanıcılara kolaylıkla Mobil Uygulamalarını kodlama bilmeden geliştirmeyi sağlar.

Uygulama Sepeti Platformu Standart Abonelik Fiyatları

Uygulama Sepeti Abonelik Sistemi ile çalışan, ücretli Mobil Uygulama Oluşturma Hizmetini sağlayan şirkettir. Mobil Uygulama Aylık Abonelik 3 farklı İsimde Hizmet Vermektedir. Standart Abonelik Hizmetine Sahip Kullanıcımız, Toplamda ve sadece 1 adet Mobil Uygulama Oluşturma Hakkına sahip Olur. Full Abonelik Hizmetine Sahip Kullanıcımız,Toplamda ve sadece 3 adet Mobil Uygulama Oluşturma Hakkına sahip olur.

Pro Abonelik Hizmetine Sahip Kullanıcımız,Toplamda ve sadece 5 adet Mobil Uygulama Oluşturma Hakkına sahip Olur. Ödemeler Uygulama Sepeti Web Sitemizde Aylık Olarak Yazmaktadır. Fakat Ödeme İşlemi Yıllık Olarak Yapılmaktadır.

Ödeme İşlemi Tüm Kredi Kartlarıyla Anlaşmalıdır ve Ödeme İşleminizi 3D Güvenlik ile gerçekleştirebilirsiniz. Daha Detaylı Bilgi Almak İçin https://uygulamasepeti.com/mobil-uygulama-fiyatlari/ web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Uygulama Sepeti Bayi Fiyatları

Uygulama Sepeti Abonelik Sistemi ile çalışan, ücretli Mobil Uygulama Oluşturma Hizmetini sağlayan şirkettir. Mobil Uygulama Aylık Abonelik 3 farklı İsimde Hizmet Vermektedir. Standart Abonelik Hizmetine Sahip Kullanıcımız, Toplamda ve sadece 10 adet Mobil Uygulama Oluşturma Hakkına sahip olur.

Full Abonelik Hizmetine Sahip Kullanıcımız,Toplamda ve sadece 25 adet Mobil Uygulama Oluşturma Hakkına sahip olur. Pro Abonelik Hizmetine Sahip Kullanıcımız,Toplamda ve sadece 50 adet Mobil Uygulama Oluşturma Hakkına sahip Olur. Ödemeler Uygulama Sepeti Web Sitemizde Aylık Olarak Yazmaktadır. Fakat Ödeme İşlemi Yıllık Olarak Yapılmaktadır.

Ödeme İşlemi Tüm Kredi Kartlarıyla Anlaşmalıdır ve Ödeme İşleminizi 3D Güvenlik ile gerçekleştirebilirsiniz. Daha Detaylı Bilgi Almak İçin https://uygulamasepeti.com/mobil-uygulama-bayilik/ web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Uygulama Sepeti İletişim

Uygulama Sepeti İletişim, Mobil uygulama hedeflerinizi gerçekleştirirken yardımcı olmayı çok isteriz, lütfen nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda konuşmak için formu doldurun, arayın veya e-posta gönderin ve mobil uygulama konusunda yaşadığınız sorunları bize bildirin. destek@uygulamasepeti.com

Mobil Uygulama Sepeti Nedir?

Mobil Uygulama Sepeti, masaüstü ortamında uygulamamızı geliştirdiğimiz platform adresidir. Uygulama Sepeti Platformuna abone olunduktan sonra uygulama geliştirebileceğin adrese ulaşmak için https://mobil.uygulamasepeti.com/ sayfamızı ziyaret yapabilirsiniz.

Uygulama Sepeti Hazır Uygulamalar Nedir?

Uygulama Sepeti Abonelik Sistemi ile çalışan, kodlama bilmeden mobil uygulama geliştirilmesini sağlayan bir servis sağlayıcısıdır. Müşterilerimiz istediği abonelik sistemine sahip olabilir ve uygulamasını kendisi geliştirebilir. Bazı durumlarda müşterilerimiz bizden mobil uygulama geliştirmemizi isteyebilmektedir.

Bu nedenle müşterilerimiz için oluşturduğumuz Hazır Uygulamalar sayesinde bir portfolyo oluşturmuş olduk. Müşterilerimiz tüm uygulamalarımızı inceleyeyebilir ve yapmamızı istediği uygulamayı bize söyledikten sonra biz müşterilerimiz için uygulama geliştirebiliriz.

Uygulama Sepeti Bilgi Bankası Nedir?

Uygulama Sepeti Bilgi Bankası, Uygulama Sepeti Platformu Geliştiricileri Tarafından Hazırlanan, ücretsiz destek sayfasıdır. Herhangi bir ek ücret ödemeden, Uygulama Sepeti Platformu ile ilgili tüm sorulara cevap bulabileceğiniz adrestir.

Kısacası Uygulama Sepeti’nin kalbidir.Dilerseniz, Talep açarak bize Uygulama Sepeti Platformu ile ilgili soru sorabilir ve geri bildirimde bulunabilirsiniz.

Uygulama Sepeti Sosyal Medya Hesapları

Uygulama Sepeti Resmi Sosya Medya Hesaplarına aşağıdaki linklerden ulaşabilir ve bizi takip ederek yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Uygulama Sepeti Facebook

Uygulama Sepeti İnstagram

Uygulama Sepeti Twitter

Uygulama Sepeti Pinterest

Uygulama Sepeti YouTube Kanalı

Uygulama Sepeti Özellikler Sayfası Nedir?

Uygulama Sepeti Özellikler Sayfası, Uygulama Sepeti Platformunun sahip olduğu modüllerin özellikleri hakkında bilgilendirme yapan sayfasıdır.

Aynı zamanda İşletmelere Uygun Mobil Uygulama örneklerini görebileceğiniz sayfalara ulaşabileceğiz alandır. Değerli Abonelerimize, Platformumuzun sahip olduğu modülleri açıklayarak bilgi sağladığımız sayfadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir